Studiereizen

Waarom een studiereis?

Kennis is het sleutelwoord voor het succesvol opereren van bedrijven, overheden en organisaties. Ook voor uw individuele ontwikkelingsproces is kennis onmisbaar. Maar kennis veroudert snel. Bijblijven doet u door te oriënteren, uw blik te verruimen en te zoeken naar nieuwe ideeën en mogelijkheden. En vooral: leren van anderen die meer ervaring en expertise hebben in een bepaald vakgebied.

Een studiereis helpt u hierbij. Het biedt u de gelegenheid om uzelf in korte tijd intensief te verdiepen in een specifiek thema of vraagstuk. Doordat u van huis bent kunt u zich beter concentreren en daardoor effectiever studeren. Daarnaast is een studiereis dé gelegenheid bij uitstek om uw netwerk op doeltreffende wijze uit te breiden.

Naast studiereizen begeleidt Atlasnomad i.s.m Atlasbridges Instituut ook internationale delegatiebezoeken, handelsmissies, matchmaking en internationale samenwerkingen naar alle Arabische en Islamitische landen.

Soorten studiereizen:

Reis op maat

Wij ontwikkelen studiereizen op maat voor uw organisatie of bijvoorbeeld voor een groep deelnemers die samenwerken binnen een project. Studiereizen zijn heel geschikt om binnen een project gezamenlijk op stap te gaan – als start-up of tijdens een project – en met elkaar te reflecteren.

De ervaring leert dat dit een erg goed effect heeft op de onderlinge verhoudingen en dat het de samenwerking ten goede komt. Het spreekt voor zich dat er bij een maatwerkreis een maximale vrijheid is bij de samenstelling van de inhoud en het programma.

Open Studiereizen

Naast maatwerkreizen organiseert Atlasnomad i.s.m Atlasbridges Instituut ook regelmatig studiereizen met open inschrijving. Deze reizen bieden de mogelijkheid om alleen of met een kleine groep deel te nemen. Doordat er ook deelnemers uit andere organisaties zijn, ontstaan er mogelijkheden voor dialoog en uitwisseling van kennis en inzichten. Deelname aan een studiereis met open inschrijving is ook heel geschikt als ‘voorverkenning’ op een maatwerkreis. U ontvangt een deel van de kosten terug als de studiereis wordt gevolgd voor een maatwerkreis.

Inmiddels zijn al vele deelnemers met ons op stap gegaan en hebben een boeiende en leerzame studiereis meegemaakt. Deelnemers aan onze studiereizen zijn werkzaam bij de overheid, de maatschappelijke sector, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven.

Neem contact met ons op
Wilt u op de hoogte blijven van onze studiereizen en handelsmissies? Of wilt u uw idee met ons bespreken? Neem dan even contact met ons op via info@atlasnomad.com. Wij denken graag met u mee!
Enkele voorbeelden uit het buitenland:

• Een groep leraren uit Tinghir-Marokko bezoekt Amsterdam en Utrecht.

• Atlasnomad heeft i.s.m Atlasbridges Instituut een uitwisselingsprogramma georganiseerd voor medewerkers uit de Jordaanse zorg. Twee verzorgende, een verpleegkundige, een fysiotherapeute en een manager zijn gedurende een week werkzaam geweest in verschillende organisaties in Noord-Holland.

• Voor een groep parlementsleden en ambtenaren uit Marokko heeft Atlasnomad een bezoek aan Nederland georganiseerd. Zij kwamen zich oriënteren op de ondersteuning van de jeugd en het gezin in Nederland.

• Voor een groep leerkrachten uit Egypte heeft Atlasnomad een studiereis georganiseerd. Zij bezochten brede scholen, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs.

• Voor een groep beleidsmakers uit Jordanië is een reis georganiseerd door België en Nederland met als thema de zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking.

• Voor een groep uit Dubai is een reis georganiseerd naar Nederland als oriëntatie op het onderwijs en jeugdbeleid in Nederland.

• Voor een delegatie uit Marokko is een studiereis georganiseerd met het thema jeugd en gezin, alcohol- en drugsmisbruik en preventie.